Aktiviteter

I vuggestuen arbejder vi bevidst med læring og udvikling . Aktiviteter og ture forgår på barnets stue med deres faste voksne.

Selvhjulpenhed og motorisk formåen. Personlig kompetence, at kunne mestre selv. Og hjælpe hinanden. At få tid. rum og støtte til gentagne øvelse, gør mester. Motorikken trænes og gavner hjernens udvikling.

Kreativitet, farver, former. Evt. male sten til "levende" mariehøns og bier! Farvernes foranderlighed ved blanding. At holde hensigtsmæssigt på pensel farver/blyanter. Imitere skift, venstre mod højre.

Skabe kultur for samvær og samtale, smage, dufte, tale om farver, hjælpe hinanden, rydde op, mærke/sanse varmt og koldt, puste på maden. Øvelser for læring i og til livet!

øje-/hånd-/fodkoordination. Egen indflydelse på situationen. Socialt samspil. Lære små regler. Dit og mit, dig og mig, hver for sig og sammen. Tyngdekraften! Begyndende stimulering af interesse for bevægelse og sundhed.

Kropsbevidsthed. Tale om halsen, ryggen, anklerne, og finde dem, mærke dem sanse. Mærke egen og andre krop. Ser forskellige ud. Begreber dreng/pige. Personlig hygiejne. Vand i øjnene, i håret - reagerer på det og håndterer det.