Aktiviteter og det pædagogiske arbejde

I vuggestuen arbejder vi bevidst med læring og udvikling . Aktiviteter og ture forgår på barnets stue med deres faste voksne.

Tøj af og på

Tøj af og på: Selvhjulpenhed og motorisk formåen. Personlig kompetence, at kunne mestre selv. Og hjælpe hinanden. At få tid. rum og støtte til gentagne øvelse, gør mester. Motorikken trænes og gavner hjernens udvikling.

Male/tegne

Male/tegne Kreativitet, farver, former. Evt. male sten til "levende" mariehøns og bier! Farvernes foranderlighed ved blanding. At holde hensigtsmæssigt på pensel farver/blyanter. Imitere skift..venstre mod højre.

Spise fælles måltid

Skabe kultur for samvær og samtale, smage, dufte, tale om farver, hjælpe hinanden, rydde op, mærke/sanse varmt og koldt, puste på maden... øvelser for læring i og til livet!

Bolde

Bolde øje/hånd/fod -koordination. Egen indflydelse på situationen. Socialt samspil. Lære små regler. Dit og mit, dig og mig...hver for sig og sammen. Tyngdekraften! Begyndende stimulering af interesse for bevægelse og sundhed.

Bade i baljer

Bade i baljer Kropsbevidsthed. Tale om halsen, ryggen, anklerne...finde dem, mærke dem sanse....Mærke egen og andre krop. Ser forskellige ud. Begreber dreng/pige. Personlig hygiejne. Vand i øjnene, i håret..reagerer på det og håndterer det.

Hælde op i små kander

Hælde op af små kander Koordinere øje-hånd bevægelse, være selvhjulpen, hjælpe hinanden, samt lære begreber, som fuld og tom, Stop og flydt over....

Modellervoks

Modellervoks at bruge fingerne, som udgangspunkt for "træning" af hjernen, som grundlag for f.eks læsning. Fingermotorik har vist sig givtigt for netop for læsefærdighed. Kreativ tænkning og formgivning. Sansning af fedtet voks. Beherske, at trille og forme voksen til evt. figurer. Grundlags snak om mus og slanger, katte og elefanter og store iskager og kugler..

gå tur

opleve omverden

opleve omverden. Tog og busser, biler og politi. Skoven og stranden....ups våde tæer eller sko.Udfordrer kroppen ved at indtage skoven på et lidt ufremkommelig sted og niveau.Opleve årstidernes skiften. Kulde og sne, regn og blæst,sol og sommer.Blade på træer, løvfald,sommerblomster. Eksperimenterer med sne, der smelter når vi tager det ind.Kroppen sanser og kroppen lagre informationer og erfaringer, som danner grundlag for mestring og læring.

 

bøger

samtale, skærpe opmærksomheden, fokuserer, begreber....sproglig udvikling.Samtale og kommunikation er en vigtig del af sammenhæng, socialt og indlæringsmæssigt. Vi samarbejder med biblioteket som kommer ud med bogkasser til os.Vi besøger ofte biblioteket.

 

bevægelse

Barnet balancerer for at lærer kroppen at kende; hvad kan den hvor ?Hoppe trampolin....tyngdekraften udfordres, at turde lette med begge ben! Hoppe ned, kravle ned og op! Gynge for at stimulerer vestibulærsansen.Vi skal give rum for alle disse fysiske udfordringer, som sammen og hver for sig danner grundlag for hjerneaktiviteter og dermed grundlag for læring.

Vuggestuen Kringlen

Gl. Banegårdsvej 27
3000 Helsingør
Tlf. 49 28 11 27

 

Åbningstider
Mandag til torsdag kl. 6.00-17.00
Fredag kl. 6.00-16.00