Hverdagen

Da små børn føler tryghed ved gentagelser og derved genkendelighed, finder vi det væsentligt med en fast daglig rytme.

kys og kram

Kys,kram og masser af omsorg er en vigtig del af vores hverdag.

Det er vigtigt for børnenes trivsel at de bliver mødt med omsorg og nærvær, masser af tid og tålmodighed. Omsorg skaber tryghed. Relationen er det væsentligste. Børn hos os får masser af omsorg, kys og kram.

Kost

Kosten består af økologiske råvarer (60-90 %). Vi følger sundhedsstyrelsens og Helsingør kommunes vejledning for sund, alsidig og ernæringsrigtig kost for børn i 0-3 års alderen. Vi er rollemodeller for børnene, og indtager samme måltid som- og sammen med børnene. Børnene hjælper til, med små gøremål , som f.eks, at dele glas ud, rydde af, hente mere dejlig mad i køkkenet, og får den nødvendige støtte til det.

Søvn

Søvn. Børn bearbejder indtryk under søvn. Børn vokser under søvn. Udhvilede børn trives og lærer mest optimalt. Vi tager hensyn til børnenes individuelle behov

Relationer

Relationer herunder tidlig tilknytning, primære voksne. Tryghed er fundament for al udvikling. Tiltro til, at den voksne tager ansvar og er der for det enkelte barn. Vigtigt at barnet får følelsesmæssig støtte til, at håndtere skiftet fra forældre til institution. Ligeså vigtigt, at vi får skabt en tæt kontakt til jer forældre. I skal være trygge ved, at jeres barn kan være trygt. Vi prioriterer en primær voksen  i overgangsfasen.

Dagens rytme

Dagens rytme indhold af oplevelser og konflikter, ja hele liv, kan tage sig forskelligt ud. Da små børn føler tryghed ved gentagelser og derved genkendelighed, finder vi det væsentligt med en fast daglig rytme.

Påklædning

Påklædning til at bevæge sig i, inde som ude. Kroppen er børnenes drivkraft i vuggestuealderen, hvorfor det er væsentligt med tøj til, at bevæge sig frit og uhæmmet i.

Goddag og farvel

Goddag og farvel. At skabe tillid starter med troværdigt nærvær. Når du siger farvel til dit barn er det en sund reaktion at barnet græder. Det vidner om, at det kender tilhørsforholdet. Vi opfordrer til jeres deltagelse, samt så korte dage som muligt i starten. og, at I fysisk med kys, kram og glæde, hilser goddag til jeres barn når i henter. At insisterer på samværet/relationen, så det ikke er barnets ansvar.

regler

selvhjulpenhed

legVuggestuen Kringlen

Gl. Banegårdsvej 27
3000 Helsingør
Tlf. 49 28 11 27

 

Åbningstider
Mandag til torsdag kl. 6.00-17.00
Fredag kl. 6.00-16.00